Wie wij zijn

De Loods Zorg is voortgevloeid uit VOF de Loods

In 2010 zijn Gerben Broekmaat en Djurre Menges, beide verpleegkundigen in de GGZ begonnen met VOF de Loods. We zagen dat er in het aanbod dagbesteding vooral geknutseld en gefreubeld kon worden, of gewerkt met dieren.

Op de afdelingen waar we werkten werd verwacht dat we cliënten gingen motiveren om dagbesteding te volgen maar we merkten dat het lastig was om cliënten voor het bestaande aanbod te motiveren.

Zelf hadden we een oude landrover (Gerben) en een Porsche 944 (Djurre). In onze vrije tijd waren we daar lekker mee aan het hobbyen en vonden het zelf wel lekker om naast het werk met onze auto’s en handen bezig te zijn.

We merkten dat het gesprek auto’s al vlug hele leuke openingen tot gesprek gaven op het werk met cliënten en dat we middels dat gesprek een veel betere ingang hadden.

In die tijd ontstond het idee om ons werk met onze hobby te combineren.

Zo zijn we begonnen, na veel overleg natuurlijk want in die tijd waren we nog echte verpleegkundigen die veel overleggen en dan na geruime tijd iets beslissen.

In 2010 hebben we een loods gehuurd op een industrieterrein in Den Dolder. We wilden absoluut niet op een instellingsterrein zitten omdat we vonden dat dagbesteding juist zo dicht mogelijk bij de maatschappij moest staan, en als je dan gaat werken aan auto’s hoort dat op een industrieterrein

Zo’n twee jaar lang hebben we een beetje aangehobbyd. Samen met de cliënten die aanwezig waren hebben we steeds wat meer uitgebreid totdat we in 2012 uiteindelijk 5 dagen per week open waren. Vanaf toen is het hard gegaan. We hebben ons werk als verpleegkundigen gestopt (dat deden we er nog altijd naast) en zijn beide voor 5 dagen in de week aan de slag gegaan voor de Loods. Naast dat we meer cliënten kregen in de dagbesteding kregen we ook steeds meer vraag voor reparaties aan Porsches van consumenten.

Om ervoor te zorgen dat de druk van het klantenwerk niet op onze cliënten kwam hebben we de garage en de dagbesteding van elkaar gescheiden in twee verschillende panden. Zo kunnen we de dagbesteding laagdrempelig houden en de druk van de garage in de garage houden. In 2015 hebben we een tweede locatie geopend in Amersfoort waar we op dezelfde wijze werken als in Den Dolder, alleen dan met boten.

We zagen veel cliënten die soms ontevreden waren over hun bestaande ambulante begeleiding en hebben in 2015 een ambulant team opgezet waarmee we vol passie onze cliënten begeleiden.

Of het nu over dagbesteding, ambulante begeleiding, Porsches of boten gaat, bij de Loods staat die passie centraal!